Energiansäästöä sinun hyväksesi

Taloyhtiölle ja isoille kiinteistöille: Atlantic Alféa Excellia Cascade

Taloyhtiölle: Alféa Excellia Cascade

Ilmavesilämpöpumppu

Teholuokka: 22 – 48 kW

Rivitalot, pienkerrostalot sekä suuremmat kiinteistöt.

Tarjoamme kilpailukykyisen ja vaivattoman rahoitusratkaisun taloyhtiöllesi. 

 

Taloyhtiöille sopiva lämmitysratkaisu 

Atlantic tarjoaa lämpöpumppuratkaisut myös suuriin kohteisiin, sekä taloyhtiöille että yrityksille ja kunnille. Ilmavesilämpöpumpuillamme lämmität rivitalot, pienkerrostalot sekä erilaiset liikekiinteistöt. Tehokkaat Atlantic Excellia ilmavesilämpöjärjestelmät on saatavana aina 48 kW asti.

Taloyhtiölle tuhansien eurojen säästöt vuodessa

Mikäli esimerkiksi rivitalon nykyinen öljyn kulutus on 10 – 20 000 l/v, saavutetaan näillä tehokkailla ilmavesilämpöpumpuilla huomattavat säästöt vuosittaisiin lämmityskustannuksiin. Investointikustannus on vain kolmannes tai puolet maalämmöstä, joten energiaremontin takaisinmaksuaika on lyhyt.

Mikäli lämpösaneeraukseen yhdistetään rahoitusratkaisu, eivät kuukausittaiset kustannukset taloyhtiössä yleensä muutu, sillä säästöä lämmityskuluissa syntyy huimasti.

Ota yhteyttä, niin kerromme minkälaisilla Atlantic Alféa ilmavesilämmitysratkaisuilla asiakkaamme ovat lämmityskuluissaan säästäneet!

Taloyhtiön lämmitysjärjestelmän uusiminen rahoitusratkaisulla

Edut
  • Säästö alkaa heti
  • Investoinnilla on lyhyt takaisinmaksuaika
  • Taloyhtiön ja kiinteistön arvo nousee
  • Talouden hallinta helpottuu, kun maksetaan joka kuukausi sama erä, eikä yllättäviä kertakuluja ole
  • Kuukausittaiset kulut eivät yleensä nouse, sillä lämmityskuluissa syntyy niin huomattavaa säästöä

Ilmavesilämpöpumppujen vertailu

Lämmitysratkaisu taloyhtiöille

Hankittaessa ilmavesilämpöpumppujärjestelmää, on tärkeää mitoittaa teho siten, että lämpöpumppujen teho riittää kunnon pakkaskeleille, ennen kuin apulämmönlähteeseen turvaudutaan. Atlantic ilmavesilämpöpumppujärjestelmän teho on suuri pakkasellakin. Lämpöpumppujen tehot ilmoitetaan nimellistehoina +7 asteen ulkolämpötilassa. On aivan eri asia, paljonko tehoa saadaan -20 asteen pakkasella. Selvitä siis, paljonko esim. tarjotun 48 kW teho on vaikkapa 15 asteen pakkasella. Tässä vertailussa Atlantic Excellia Cascade on ylivoimainen. 

Kaikki ilmavesilämpöpumput tarvitsevat apulämmönlähteen kaikkein kovimpia pakkasia varten. Suurin säästö saavutetaan vuositasolla silloin, kun tähän varalämmönlähteeseen on turvauduttava mahdollisimman myöhään.

 

Cascade eli rinnakkaiskytkentä

Sarjaan kytkettävien kahden tai kolmen pumpun tulee olla identtisiä mallin ja tehon suhteen.

Rinnakkaissarjakytkentäsarja käynnistää valitut lämpöpumput asteittain tarpeesta riipuen, jotta saavutetaan maksimaalinen mukavuus ja samalla pystytään optimoimaan energiankulutus.

Järjestelmä tasapainottaa jokaisen siihen asennetun lämpöpumpun toiminta-aikaa. Ensimmäiseksi kaskadikytkennässä käynnistyvä lämpöpumppu ei siis automaattisesti ole järjestelmän isäntäpumppu. Riippuen siitä, minkä konfiguraation valitset, pystyy rinnakkiskytkentäsarja myös toimimaan käyttöveden tuottajana, lämmityksen varajärjestelmänä, kahtena lämmityspiirinä sekä lämmittämään vaikkapa uima-altaasi.

Jokainen järjestelmän ilmavesilämpöpumppu on jo itsenäisesti invertterisäätöinen. Kun kaskadisäätö vielä ohjaa kaikkia yksiköitä järkevästi yhdessä, saavutetaan ainutlaatuinen tehonsäätöalue ja hyötysuhde. Useamman koneikon yhtäaikainen käyttö tuo myös huomattavan käyttövarmuuden, kun kaikki lämmöntuotto ei ole yhden suuren kompressorin perässä.

 

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää miten taloyhtiösi tai yrityksesi pystyy säästämään lämmityskuluissa!