Hybridilämmitys Atlantic Hybrid Oil Duo

Atlantic Hybrid Oil on ilmavesilämpöpumppu ja öljykondenssikattila samassa paketissa. Hybridilämmitys on mahdollista vain yhdellä laitteella.
Öljykattilan yhteyteen kytketään nykyisin paljon erillisiä ilmavesilämpöpumppuja. Tämä vaatii säätöjärjestelmältä paljon, koska erillisten ja eri merkkisten laitteiden automatiikkojen on oltava yhteensopivia ja oikein säädettyjä. Atlantic Hybrid Duo Oil A.I. puolestaan on yksi valmis kokonaisuus, joten se toimii aina optimaalisesti kaikissa tilanteissa.

 

 • Mallit 8kW, 11kW ja 14kW lämpöpumppu ja lisäksi öljyteho 23kW tai 29kW.
 • Sisäänrakennettu huoltovapaa käyttövesisäiliö.
 • Sopii pieniin taloihin sekä pari- että rivitaloihin.
  Kokonaistehot 30 – 44kW. Mitoituslämpötilassa -32°C tehoa jopa 36kW.
 • Nykyisen lämmönjakoverkoston käyttö mahdollista
 • Talon sähköjärjestelmä riittää aina. Tarvitsee vain yhden 16 A varokkeen (8 kW)
  tai 3 x 16 A (11-14 kW)
 • Useita tapoja savukaasun poistoon. Myös helppo ja edullinen sisäpiippusarja nykyiseen hormiin.
 • Helppo sijoittaa. Ottaa paloilman suoraan ulkoa, pakkasilmaa ei tarvitse ensin tuoda sisätiloihin poltinta varten.
 • Kaikki osat helposti erikseen huollettavissa ja vaihdettavissa.
 • Huonesäätimet ja sama etäkäyttö nyt kaikkien ALFEA A.I.-sarjan laitteiden kanssa.
 • Edullinen kokonaisratkaisu. Sama tai edullisempi hinta kuin muilla ilmavesilämpöpumpuilla, mutta saat mukana uuden kondenssiöljykattilan jonka hinta erillisenä asennuksena olisi noin 6 000€. Miksi siis luopua turvallisesta öljylämmityksestä kokonaan?

Täydellinen lämpöpumppu, jota voit hallita Atlantic Cozytouch-palvelun kanssa älypuhelimellasi tai tabletillasi.

Ihanteellisin hybridilämmitys vaihtoehto vanhan öljykattilan tilalle. Kattilahuoneen tekniikka valmiiksi asennettuna.

Asennus on nopea ja voidaan tehdä talvellakin. Lämmityskatkos jää alle työpäivän mittaiseksi. Eikä tarvita porakaivoa eikä pihaa myllätä ympäri. Maalämpöön nähden hinta on reilusti pienempi. Sähkövastuksia ei tarvita ja Hybrid Oil lämpö riittää varmasti vaikka siperian pakkasille.
Jos asennustila on hyvin matala, voidaan valita vierekkäin sijoitus, jollon korkeutta tarvitaan vain 120 cm.

Kondenssitekniikan ansiosta Atlantic Hybrid Duo Oil sopii molemmille savukaasujärjestelmille: savupiippu (paloilma sisältä) tai kaksoisputki (paloilma ulkoa, jolloin asennus mahdollista asuintiloihinkin)

Ilmavesilämpöpumppu säästää ja öljylämmitys varmistaa

Atlantic Alfea Hybrid Oil on nimensä mukaisesti hybridilämmityslaite, joka ottaa lämpöenergian pääasiassa ilmasta ja toissijaisesti öljystä. Siinä on siis yhdistettynä ilmavesilämpöpumppu ja nykyaikainen öljykattila.

Kaikilla ilmavesilämpöpumpuilla on oltava joku apulämmönlähde erittäin kovien pakkasten varalle, kun pelkän lämpöpumpun teho ei riitä kattamaan kaikkea talon ja käyttöveden lämmitystä. Tavallisilla ilmavesilämpöpumpuilla tuo lisälämmönlähde on sähkövastus. Atlantic Alfea Hybrid Oilissa se on valmiiksi sisäänrakennettu ja säädetty öljypoltin.

Atlantic Hybrid Oil – täsmäisku energiaremontoitavaan öljylämmitystaloon

Viimeistään silloin, kun vanha öljykattila ja öljypoltin tulevat tiensä päähän, on erittäin kustannustehokasta vaihtaa päälämmönlähteeksi auringon tuottama lämpö joka Hybrid Oil ilmavesilämpöpumpulla siirretään talon lämmitysveteen.Ulos asennetaan ulkoyksikkö joka kylmäaineen avulla siirtää lämmön vanhan kattilan tilalle sijoitettuun sisäyksikköön joka on itse asiassa myös nykyaikainen öljykattila. Lämmitysvesi ei kierrä ulkona, joten jäätymisvaaraa ei ole edes sähkökatkosten aikana.

Öljyä kuluu jatkossa yleensä ainoastaan murto-osa aiemmasta määrästä. Koska laitteisto käyttää öljyä ainoastaan huipputehojen tuottamiseen, voi ennen vuodessa poltettu öljymäärä riittää nyt jopa 10 vuotta. Suomenkielinen selkeä Siemens ohjain näyttää kuluneen öljymäärän selkeästi litroina. Myös sähkönkulutus jopa päivätasolla jää muistiin.

Pienikin öljysäiliö riittää vuosikausiksi, joten huonokuntoinen maan alainen säiliö tai ylisuuri tilaa vievä sisäsäiliö voidaan tarvittaessa päivittää pienimpään malliin.

Atlantic Hybrid Oilin energiatehokkuus on lämmitykselle A++/A+ ja käyttövedelle A+/A. Ratkaisevaa on kuitenkin vuosihyötysuhde joka muodostuu koko lämmityskauden kulutetun ja saadun energian suhteesta. Käytäntö on osoittanut, että entiset lämmityskustannukset yleensä vähintäinkin puolittuvatKatso referenssejä.

Öljylämmitys suomalaisissa kodeissa

Yleisimmin öljylämmitysjärjestelmä on rakennettu 1950-1980 -lukujen patterilämmitteisiin taloihin. Taloja, joissa lämmitysjärjestelmä on alkuperäinen, on maassamme vielä yli 200 000 kpl. Niissä vaaditaan siis lähivuosina lämmitysjärjestelmän uusimista.Öljykattilan uusiminen on järkevintä suorittaa ennen kuin vanha kattila hajoaa, se kun tapahtuu yleensä talvella ja vieläpä viikonloppuna kun korjaukset on tehtävä hätätyönä. Tällöin kiireessä öljylämmitysjärjestelmä vain vaihdetaan uuteen, koska ei ole aikaa alkaa suunnitella energiaremonttia kun talo jäätyy ja on hätä. Tällöin myös on monasti maksettava se mitä pyydetään, kunhan asennusfirma vain jostakin saadaan paikalle.

Energiaremontti öljylämmitystaloon

Kun energiaremonttia päästään miettimään rauhassa, muodostuvat yleisemmin vaihtoehdoiksi joko maalämpöpumppu tai ilmavesilämpöpumppu.

Kun öljylämmitystalossa on yleensä patterilämmitys, tarkoittaa se että lämmitysverkoston tarvitsema menoveden lämpötila on aikanaan mitoitettu melko korkeaksi esim. 50° C tai ylikin. Nykyaikaisessa lattialämmitysjärjestelmässä selvitään vastaavasti n. 35° C asteella.

Tämä pattereiden tarvitsema lämpötila onkin ratkaisevassa asemassa mietittäessä vaihtoehtoja uudelle lämmitystavalle ja laitteen mitoitukselle. Lämpöpumput kun eivät haluaisi tuottaa kovin kuumaa vettä. Tuottavat kyllä, mutta hyötysuhde huononee jyrkästi ja kovimmilla pakkasilla tarvittava hyvin kuuma lämmitysvesi jää haaveeksi kun lämpöpumpputekniikan rajat tulevat vastaan.

Tästä syystä tarvitaan se apuenergian lähde. Maalämpöpumppu voidaan mitoittaa kylläkin ns. täystehoiseksi, jolloin lämpökaivo porataan riittävän syväksi tai tehdään kaksi lämpökaivoa ja pumpuksi valitaan riittävän suuritehoinen. Tämä kokonaisuus vain on kaikkein kallein.

Lämpöpumput tarvitsevat apulämmönlähteen

Osatehoiset maalämpöpumput ja ilmavesilämpöpumput ovat edullisempi investointi. Tällöin talon sähköliittymän ja sulaketaulun tulee riittää apuvastuksille vielä lämpöpumpun kompressorin lisäksi. Öljylämmitystalossa näin ei useinkaan ole. Koska lämmitys on perustettu öljykattilalle on liittymäkoko usein vain 3 x 25 A joka ei ole riittävä.

Atlantic Hybrid Duo Oil – ratkaisu kaikkiin näihin ongelmiin

VARMASTI TARPEEKSI KUUMAA VETTÄ, JA RIITTÄVÄSTI

Tarpeeksi kuumaa vettä lämmityskiertoon on aina saatavana. Tehokas Hybrid Oil ulkoyksikkö tuottaa 60° C asteista vettä vielä -20° C pakkasella ilman mitään apuja, öljyn mukaan tulo nostaa saatavan lämpötilan tarvittaessa 80° C asteeseen. Lämpö eikä kuuma vesi lopu kovimmillakaan pakkasilla. Ulkoyksikkö tuottaa lämpöä vielä -30°C pakkasellakin, eikä lämpöpumppu sammu kovallakaan pakkasella.

 

SÄHKÖLIITTYMÄÄ EI TARVITSE SUURENTAA JA ENTINEN TILA RIITTÄÄ LAITTEELLE

Talon sähköjärjestelmä riittää aina. Lämpöpumppu tarvitsee vain 3 x 16 A sulakkeet, koska huipputehot tehdään öljyllä. Yksivaiheiselle 8 kW mallille 1 x 16A riittää.

Hybridilämmitys sisäyksikkö on vain jääkaapin kokoinen ja pitää sisällään koko pannuhuoneen tekniikan, joten sille löytyy tila pieneenkin kattilahuoneeseen. Öljypoltin on jo tehtaalla asennettu valmiiksi paikoilleen.

 

ANTAA PELIVARAA ÖLJYN HANKINNALLE

Koska oikein mitoitettu Hybrid Oil A.I. kuluttaa öljyä normaalisti vain alle 200 litraa vuodessa, voi öljysäiliön täyttää sinä vuonna kun öljyn hinta on alimmillaan.

 

EI NOSTA SÄHKÖN SIIRTOHINTAA

Sähköverkkoyhtiöt ovat siirtyneet enenevissä määrin tehoperusteiseen sähkön siirtohinnoitteluun. Sähkön toimittaja seuraa siis käyttämääsi vuoden suurinta keskituntitehoa. Ilman erityistä kuluttajan aktiivisuutta tulee joka talven pakkasilla se tunti, jolloin lämpöpumppujen apuvastukset ovat päällä yhdessä talon muiden suurten sähkölaitteiden kanssa. Tästä maksetaan sitten seuraavalla kaudella sähkölaskun ns. tehokomponentin muodossa. Tämä osuu pahasti niin maalämmön kuin sähköavusteisen ilmavesilämpöpumpun käyttäjälle.
Atlantic Hybrid Oilia tämä ei koske, koska se käyttää öljyä huippupakkasilla apusahkön sijaan. Myös muuttuvahintaista sähköenergiaa käyttävän Atlantic Hybrid Oilin on mahdollista väistellä sähkön hintapiikit.

 

ATLANTIC HYBRID OIL HINTA – KANNATTAVA INVESTOINTI

Nopea takaisinmaksuaika. Nykyaikainen öljykattila ja poltin sekä uusi automatiikka maksavat normaalisti jo puolet Atlantic Hybridin Oil:n hinnasta. Nyt koko hybridilämmityslaitteisto joka sisältää kaksi lämmitysjärjestelmää maksaa kuitenkin vain hyvän ilmavesilämpöpumpun verran, öljylämmitysjärjestelmä tulee ikään kuin kaupan päälle. Usein tehokkaasta, vain sähkövastuksella varustetusta ilmavesilämpöpumpusta joutuu muualla maksamaan enemmän, kuin Atlantic Hybrid Duo Oilin hinta on.

 

HELPPO JA NOPEA ASENNUS, MAHDOLLISTA MYÖS TALVELLA

Asennus on helppoa koska kattilahuoneessa tarvitsee vain liittää lämpölinjat ja käyttövedet sisäyksikköön.
Ulkopuolisia osia tarvitaan yleensä vain täyttö- ja sulkuventtiilit sekä käyttöveden varolaiteryhmä (kuuluu toimitukseen) . Ulkoyksikön asennus vastaa isohkon ilmalämpöpumpun asennustyön laajuutta.

Tehokas ulkoyksikkö

Ulkoyksikön kompressoria ohjataan invertterillä ulkolämpötilan ja siten tehontarpeen mukaisesti. Näin saadaan optimoitua ulkoyksikön lämmöntuotto tarkasti vain siihen määrään jota kulloinkin talonlämmitykseen tarvitaan. Invertteriohjaus mahdollistaa suuren säästön perinteiseen on/off-tekniikkaan verrattuna.

Energiatehokkuus ja suorituskyky

Katso pdf-esitteet:

Atlantic Hybrid Duo Oil A.I. 2019
Katso kokemuksia suuressa talossa

 

Hybrid Oil ilmavesilämpöpumppu tuottaa kuumaa käyttövettä 19 l/min joka riittää hyvin normaaliin perhekäyttöön. Mikäli kuitenkin talouden vedenkäyttö on erittäin suurta vaikkapa ammeen vuoksi, tai kyseessä on pari- tai rivitalo voidaan lisätä erillinen varaaja.

 

Muita Atlantic hybridilämmitys vaihtoehtoja

NYKYINEN LÄMMITYSMUOTO ÖLJY:

 • Vanha hyväkuntoinen öljykattila jää – Rinnalle kytketään Atlantic Excellia A.I. ilmavesilämpöpumppu:
  + edullisin vaihtoehto
  –  käyttövesi edelleen öljykattilalla, eli kesälläkin kattila kuumana
  –  parhaan säästön saanti vaatii hyvän yhteispelin kattilan ja ilmavesilämpöpumpun säädöltä.
 • Vanha hyväkuntoinen öljykattila jää – Rinnalle kytketään Atlantic Excellia Duo A.I. ilmavesilämpöpumppu:
  + lämpöpumpulla on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja, öljykattila voi olla kylmänä kesäisin ja vain äärimmäisissä pakkasissa lämpöpumppu käynnistää kattilan avuksi.
  + kun öljykattila joskus poistetaan tai se äkisti hajoaa, jatkaa Excellia Duo itsenäisesti, eikä muuta remonttia tarvitse tehdä.
 • Paras hybridilämmitys tulos kun öljy jätetään käyttöön saavutetaan kuitenkin aina Atlantic Hybrid Duo Oil A.I. laitteella, jossa kaikki vanha poistetaan ja uusi hybridilämmitys tekniikka toimii yksissä kuorissa ja yhdellä säätimellä. Vaikka vanha öljykattila olisikin hyväkuntoinen, on se kuitenkin perinteistä tekniikkaa, ja kuluttaa siten n. 20% enemmän öljyä, kuin kondenssiöljykattila.

Atlantic Alféa -ilmavesilämpöpumppumalliston laitteet ovat valmistettu laadukkaista komponenteista ja niiden kehityksessä ja tuotannossa on käytetty alan innovatiivisimpia ratkaisuja. Ilmavesilämpöpumpulla voit jopa puolittaa lämmityskulusi! Verrattuna esimerkiksi öljykattilaan, voit vähentää parhaassa tapauksessa hiilidioksidipäästösi jopa 70%:lla.

Saamme tasaisin väliajoin asiakkailta positiivista palautetta viime vuosina toteutetuista lämmityssaneerauksista. Tässä niistä muutamia mittaustuloksia.

 

OKT, KOUVOLA, VÄRÄLÄ
300 M² +70 M² ERILLISTÄ TUOTANTOTILAA.

Entinen öljynkulutus 6 000 l  vuodessa, eli kulut ennen n. 6 000 €
Kohde saneerattiin Atlantic Hybrid Duo Oil 16 kW ilmavesilämpöpumpulla

NYT kulutus asiakkaan mittaamana vuoden aikavälillä 01/2013 – 01/2014:
Öljyn kulutus 600 l ja sähkön kulutus 14 972 kWh

Lämmityskulut nyt: sähkö 1 796 € + öljy 600 € = 2 396 €
Toteutunut säästö n. 3 600 € vuodessa
(öljyn hinta 1,0 €/l ja sähkö 0,12 €/kWh)

Lämmitysremontin laskennallinen takaisinmaksuaika 3,3 vuotta

 

VANHA KOULURAKENNUS 500 M², MYRSKYLÄ

Entinen öljynkulutus 12 000 l vuodessa, eli kulut ennen n. 12 000 €
Kohde saneerattiin Atlantic Hybrid Duo Oil 16 kW ilmavesilämpöpumpulla

NYT vuoden kulutus asiakkaan mittaamana 10/2013 – 10/2014:
Öljyn kulutus 1 000 l ja sähkön 25 000 kWh

Lämmityskulut nyt: öljy 1 000 € + sähkö 3 000 €, yhteensä siis VAIN 4 000 €
Toteutunut säästö n. 8 000 € vuodessa
(öljyn hinta 1,0 €/l ja sähkö 0,12 €/kWh)

Eli takaisinmaksuaika vain 2 vuotta!

OTA YHTEYTTÄ

HANNU SILLANPÄÄ
044-3202765
PUTKILIIKE@GMAIL.COM