Ilmavesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu vaihtoehto lämpösaneeraukseen

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu saneerauskohteisiin vanhan lämmitysjärjestelmän täydentäjäksi tai korvaajaksi. Yleisemmin ilma-vesi-järjestelmä asennetaan nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle. Pienen kokonsa vuoksi ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa olemassa olevan järjestelmän rinnalle ilman teknisen tilan suurempia uudelleen järjestelyjä. Pieni koko ja helppo asennus tekee ilma-vesilämpöpumpusta kannattavan valinnan erityisesti vanhoihin taloihin. Ilma-vesi-järjestelmä on erinomainen vaihtoehto öljy- puu- tai sähkökattilan tai varaajan rinnalle edulliseksi lämmön lähteeksi.

Asennus öljylämmitysjärjestelmän rinnalle

Ilma-vesijärjestelmän asennus on yksinkertainen ja käyttöönotettavissa jopa parissa päivässä. Ulkoyksikkö asennetaan ulkoseinään tai maatelineeseen. Sisäyksikkö kytketään suoraan olemassa olevan öljykattilan vesitilaan yläjohteen ja pohjaventtiilin kautta. Sisäyksikkö sisältää levylämmönvaihtimen, kiertovesipumpun ja tarvittavan elektroniikan. Kokonaisuuden muodostava hybridijärjestelmä täydennetään 50L tulistinvaraajalla, joka sisältää sähkövastuksen. Olemassa oleva öljykattila toimii varajärjestelmänä. Ilma-vesijärjestelmä sopii hyvin myös rakennukseen, mitä lämmitetään yösähköllä ison varaajan (esim. 2000 l) kautta. E-P:n lämpötekniikka on valmistanut yhdessä alan johtavan valmistajan kanssa ohjausyksikön, joka ohjaa ilma-vesilämpöpumpun ja öljykattilan/sähkövastusten yhteiskäyttöä. Laite pystyy ohjaamaan myös 1-2 lämmitysverkoston sekoitusventtiiliä ulkolämpötilan ja langattoman sisälämpötila ohjaimen perusteella. Laitteella on helppo ohjata esim. Öljypoltinta huipputehojen ”ajamiseen” esim. Kovat pakkaset tai suuri käyttöveden kulutus. Valmistaja vexve ja suunnittelu E-P:n Lämpötekniikka Oy/Vexve Oy. Asennukset lähes koko suomessa.

Myös kiinteistökokoluokkaan 10-1000kw

Ilmavesilämpöpumpuista löytyy laitteita myös kiinteistökokoluokkaan ja näillä päästään suuriin säästöihin pienillä investoinneilla. Kohteita esim. rivitalot, kerrostalot, teollisuushallit, ym. Kysy tarjousta kohteeseesi!

OTA YHTEYTTÄ

HANNU SILLANPÄÄ
044-3202765
PUTKILIIKE@GMAIL.COM